SAD: Raste broj žrtava snježne oluje, ljudi zarobljeni u vozilima

Foto: Tanjug

Nakon jedne od najgorih oluja u posljednjih pola vijeka na zapadu američke države Njujork, u okolini grada Bafala prijavljeno je 27 smrtnih slučajeva.

Snježni nanosi zarobili su ljude u vozilima, gdje su neki i pronađeni bez znakova života. Ukupan broj stradalih u SAD od posljedica nevremena koje je pogodilo ovu zemlju za vikend tako je povećan na najmanje 48.

Broj žrtava mogao bi da raste, jer su se tek danas stekli vremeneski uslovi da spasilačke službe u punom kapacitetu rade na otkrivanju tijela preminulih u smetovima snijega i u automobilima na putevima.

Mećava je započela u petak i trajala tokom božićnih praznika, a obilne snježne padavine su bile propraćene izuzetno niskim temperaturama.

Bafalo se nalazi na obali jezera Iri blizu granice sa Kanadom, a specifična lokalna klima je doprinijela tome da posljedice vremenskih nepogoda ovdje budu gore nego u drugim djelovima SAD koje su takođe zahvatile zimske oluje i mećave.

Vremenska prognoza ne obećava nešto bolje, jer se očekuje da poslije današnjeg kratkog zatišja u utorak snijeg opet počne da pada.

Izvor: Pobjeda

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play