Velika Britanija će danas biti blokirana: Očekuje se saobraćajni haos

Foto: EPA

Širom Velike Britanije danas se očekuju velike gužve u saobraćaju na Dan poklona poznat kao „Boxing day“.

Naime, zbog štrajka željezničara, znatno će više automobila biti na putevima u jednom od najprometnijih dana u godini, prenosi Klix. ba.

Procjene su da će danas na putevima u Velikoj Britaniji cirkulisati oko 15,2 miliona automobila zbog štrajka željeznica koji traju već drugi dan zaredom, objavio je Independent.

I pored Božića britanske željeznice će i danas ostati zatvorene zbog štrajka zaposlenh u sindikatu željeznica, pomorstva i transporta.

Transferi sa i na aerodrome, kao što su Heathrow Express i Stansted Express, obično su među najpopularnijim uslugama na Dan poklona, ali će danas putnici avio-kompanija biti primorani da pronađu druge načine da stignu do britanskih aerodroma i sa njih.

Network rail je poručio putnicima da izbjegavaju putovanja vozovima sve do 9. januara.

„Boxing day“ je praznik koji se slavi drugog dana Božića, 26. decembra. Iako je nastao kao praznik davanja poklona siromašnima, danas je prvenstveno poznat kao praznik kupovine.

Praznik je nastao u Velikoj Britaniji i slavi se u nizu zemalja koje su ranije bile dio britanske imperije, a u engleskoj Premier ligi danas se igra tradicionalno kolo istog naziva.

Izvor: Klix

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play