SAD: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo četvoro studenata

Foto: Reuters

Vlasti američke savezne države Pensilvanija uhapsile su osumnjičenog za ubistvo četvoro studenata u državi Ajdaho koji su prije nešto više od mjesec dana izbodeni nožem dok su spavali u iznajmljenoj kući, rekao je jedan zvaničnik policije.

Ovaj zločin uzbunio je gradić Moskva u Ajdahu u kojem živi oko 25.000 ljudi, a sjedište je Univerziteta Ajdaho. To mjesto, nastanjeno prevashodno farmerima, nije vidjelo ubistvo u posljednjih pet godina.

U Moskvi u Ajdahu živi oko 11.000 studenata, a strah od ponovljenih napada bio je toliki da se gotovo polovina studentske populacije odselila iz gradića ili se prebacila na onlajn nastavu.

Osumnjičeni se zove Kristofer Kohberger i ima 28 godina, pokazuje policijska dokumentacija. Kohberger je u pritvoru u Pensilvaniji i čeka izručenje vlastima zbog ubistava.

Hapšenje je Asošiejted presu potvrdio jedan policijski zvaničnik koji je tražio da mu se ime ne pominje jer će zvanično saopštenje tek da uslijedi.

Četvoro studenata Univerziteta Ajdaho izbodeno je u ranim jutarnjim satima 13. novembra dok su bili u krevetima, u iznajmljenoj kući nadomak studentskog grada. Troje je tu bilo smješteno, a četvrti je bio u posjeti kod djevojke. I on i djevojka su ubijeni.

Autopsija je pokazala da su sve četiri žrtve najvjerovatnije napadnute dok su spavale. Neki od ubijenih imali su rane koje ukazuju da su se branili, a svako je izboden više puta. Nijesu nađeni tragovi seksualnog nasilja.

Osumnjičeni Kohberger je uhapšen u okrugu Monro u planinama Pokono na istoku Pensilvanije. 

Izvor: Portal Analitika

Leave a Reply

@crnagoravijesti