Nadate li se snijegu na našim skijalištima? Evo kad bi konačno mogao pasti

Zimska turistička sezona u našoj državi ne ide po planu. Snijega nema, ali otkazivanja rezervacija ima.

Ranije tokom dana, Portal Analitika objavio je priču sa turističkim radnicima sa sjevera naše države, a svi oni nadaju se snijegu.

Bez sumnje, padavine očekuju i mnogi građani, koji vjeruju kako će uskoro krenuti ka skijalištima.

Šta onda govore prognoze – kada bi na našim planinama mogao pasti snijeg?

Uz ogradu kako računarske dugoročne prognoze nijesu uvijek sasvim pouzdane, djeluje kako bi snijega moglo biti narednog vikenda – i iznad Žabljaka i iznad Kolašina.

Na Durmitoru se veći snijeg očekuje za vikend, odnosno od petka uveče. Prema računarskim prognozama, padavine bi mogle potrajati dva dana, skoro bez prestanka, a temperature će noću na toj planini ići i do -10 stepeni.

Dugoročne prognoze govore kako bi snijeg na Bjelasici mogao pasti za sedam dana, odnosno u noći između 8. i 9. Januara. Tada će temperature na pomenutoj planini padati i do -6 stepeni, pa postoji mogućnost da padine planine iznad Kolašina najzad zabijele.

U slučaju da se prognoze obistine, pitanje je i da li će količina snijega biti dovoljna da skijališta u potpunosti zažive. Zbog turističkih radnika, ali i svih onih koji sa nestrpljenjem iščekuju da stanu na skije – nadajmo se da hoće.

Izvor: Portal Analitika

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play