Popili ste previše tokom slavlja? Evo kako se jednostavno riješiti mamurluka

Nova godina vrijeme je slavlja i zabave, a uz nju se uvijek veže i alkohol, a uz alkohol se naravno dosta često veže mamurluk. Evo nekoliko trikova kako ga možete smanjiti i zaustaviti.

Kod zaustavljanja mamurluka najvažniji su vitamini. Prije nego što uopšte krenete piti, pojedite hranu obilatu sa B i C vitaminima kako bi zaštitili svoju jetru, prenosi Večernji list.

Tokom vašeg izlaska pijte puno vode. Alkohol se veže za vodu u vašem tijelu i tako prolazi kroz vaš sistem. Ako ne pijete dovoljno vode, alkohol će vas brže “udariti.” Takođe kako vas idući dan ne bi boljela glava, voda je pravo riješenje.

Zatim, ujutro kada se probudite mamurni, nemojte ostati u krevetu, nego ustanite, rastegnite i otvorite prozore. Vrlo je važno da imate svježeg vazduha jer sve što vi izdišete tokom noći će vam prouzrkovati glavobolju.

Kada udahnete svježeg vazduha i dobro se rastegnete, važno je povratiti energiju, a to možete napraviti zasitnim doručkom. Najbolji doručak koji možete jesti su jaja jer su ona amino kiselinom koja pomaže za probavu alkohola i smanjuje njegove posljedice.

I na samom kraju ako vam ništa ne pomaže, jednostavno popijte puno čaja ili kafe i odležite svoj mamurluk do idućeg dana.

Izvor: N1 Zagreb

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply