Bivši pripadnik Armije BiH izvršio samoubistvo

Foto: Facebook

Bivši pripadnik Armije BiH koji je nedavno uhapšen u akciji SIPA-e u Goraždu, Muriz Hadžiahmetović sinoć je izvršio samoubistvo. Ovu informaciju su za Klix potvrdili iz MUP-a BPK.

Policijskoj stanici Goražde je sinoć prijavljen nestanak osobe inicijala H.M. koji je oko 16 sati napustio adresu stanovanja. Kasnije oko 22:45 jedna od patrola je pronašla beživotno tijelo u ulici 22. maj u blizini kampa Moto-kluba Goražde.

Pripadnici sektora kriminalističke policije su kazali kako tragovi upućuju da je samoubistvo počinjeno iz vatrenog oružja.

Muriz Hadžiahmerović, inače dobitnik najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, je jedan od šest bivših pripadnika Armije BiH iz Goražda koji su uhapšeni u akciji SIPE-a sprovedenoj na području Sarajeva i Goražda 13. decembra. Uhapšeni su ubrzo nakon hapšenja pušteni na slobodu.

Osumnjičeni su da su kao pripadnici Višegradske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH) u selu Jošanica kod Foče decembra 1992. počinili ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti, uglavnom civilima.

Vijest o hapšenju pripadnika Armije BiH izazvala je bijes u krugovima bivših branioca koji su u više navrata podsjećali kako za opsadu i razaranje Goražda nije odgovarao niti jedan pripadnik VRS.

Dženaza Murizu Hadžiahmetoviću će biti klanjana sutra u 14:45 na mezarju Kolijevke u Goraždu.

Izvor: Klix BA

Leave a Reply

@crnagoravijesti