Kovačević: Suverenistički blok više ne postoji

Foto: Gradski portal

Glasanjem u Skupštini opštine Nikšić za slavu grada u sekularnoj državi, bivše suverenističke stranke, koje se tako nazivaju samo zbog emocije građana prema njihovoj nekadašnjoj ulozi u obnovi državnosti, su pokazale da se za interese i vrijednosti na kojima počiva ovo društvo, zalažu samo deklarativno, rekao je izvršni koordinator asocijacije mladih GI „21.maj“ Malik Kovačević. 

Neće im, kako je kazao, u pranju ovog postupka pomoći ni iznuđena i blijeda opravdanja, kojima su pokušavali da zabašure činjenicu da su izdali pomenute vrijednosti. 

„Nije im naravno ovo prvi put da šuruju sa jednom vjerskom zajednicom i stavljaju je u ‘ravnopravniji’ položaj, u odnosu na sve ostale u ovoj zemlji. Sjetimo se samo decembra 2021. god kada su odbornici SO Žabljak jednoglasno usvojili prijedlog da se oko 600 kvadrata opštinskog zemljišta ustupi Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i Crkvenoj opštini Srpske pravoslavne crkve. Pametnom dosta“, istakao je Kovačević.

Međutim, dodaje on, i to je prošlo „ispod radara“ javnosti, a te partije koje vole da se nazivaju evropskim i suverenističkim su nastavile i nakon toga da mjere nečiji patriotizam. Pa su tako, podsjeća Kovačević, za izdajnike i sumnjivce prikazivali svakog ko nije u saglasju i jednoumlju sa njima jer, Bože moj, oni uvijek moraju biti u pravu. 

„Kažu za sebe da su čuvari sekularizma i građanskog društva, međutim na pomenutim primjerima možemo jasno viđeti koliko su u praksi spremni da čuvaju ono o čemu svakodnevno zbore. Zbog svega navedenog, vrijeme je da prestanemo da se lažemo i glumimo jedinstvo (čitaj jednoumlje DPS-a i sličnih mu) suverenističkog bloka, jer on kao takav ne postoji i izgubljen je bespovratno kroz šibicarenje i trule kompromise pomenutih stranaka“, podvukao je Kovačević. 

Prema njegovim riječima, građani žele da bolje žive i sve manje ih zanimaju naklapanja propale političke klase koja se, kako je rekao, očigledno odlično snalazi u političkom mulju iz koga izvlači višestruku korist samo za sebe i partije koje bitišu na političkoj sceni. 

Izvor: Gradski portal

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply