Isprobajte ove zanimljive i korisne funkcije na WhatsApp-u

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu. U posljednjih godina dana ova aplikacija doživjela je mnoge promjene i svakodnevno dobija nove nadogradnje. Ali, WhatsApp posjeduje i nekoliko stvari koje možda niste znali da možete uraditi na njemu. Pa krenimo redom…

Ako ste korisnik ove popularne aplikacije i želite da poboljšate svoje iskustvo slanja poruka, sigurno ćete biti oduševljeni nekim sitnicama.

WhatsApp tako nudi opciju da korisnik formatira svoju poruku, odnosno tekst.

Ako želite da podebljate tekst poruke, to ćete učiniti tako što ćete staviti zvezdicu na početku i na kraju teksta.

Ako želite iskosite tekst, to ćete učiniti tako što ćete staviti donju crticu na početku i na kraju teksta.

Ako želite da precrtate tekst, to ćete učiniti tako što ćete tekst „ograditi“ simbolom „~“.

WhatsApp nudi i opciju provjeravanja koliko podataka trošite dok šaljete poruke, fotografije, vodite razgovore itd. To ćete učiniti tako što ćete otići u Podešavanja -> Skladištenje i protok podataka -> Upotreba mreže. U ovoj sekciji videćete čitavu statistiku vaše potrošnje podataka.

Slanje fotografija može dovesti do veće potrošnje vaših mobilnih podataka ako to radite često. Ali, WhatsApp nudi opciju da prilagodite kvalitet fotografije onom koji vam štedi podatke. To ćete učiniti tako što ćete ottići u Podešavanja -> Skladištenje i podaci -> Kvalitet ubacivanja fotografija. Zatim možete odabrati „Automatski“, „Najbolji kvalitet“ ili „Ušteda podataka“.

Tu je i opcija upravljanja skladištenjem koja vam može pokazati neke impresivne statistike. Ona korisnicima omogućava da vide koji chat/grupa koristi najviše prostora na telefonu. To možete učiniti tako što odete na Podešavanja -> Skladištenje i podaci -> Upravljanje skladištenjem.

WhatsApp, baš kao Facebook i Twitter, omogućava korisnicima da zatraže ZIP datoteku informacija i podešavanja naloga. Međutim, ovo ne uključuje poruke, već samo prikuplja profilne fotografije, imena grupa i sl.

Izvor: B92

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play