Beograđanka misteriozno nestala za Novu godinu u Americi

Foto: Instagram / Nova RS

Ana Volš (39), majka troje djece iz Masačusetsa, koja je navodno odrasla u Beogradu, misteriozno je nestala nakon što je napustila svoj dom kako bi uhvatila let 31. decembra.

Pokrenuta je policijska potraga, dok se njeni najbliži plaše najgoreg.

Ana Volš (39) odrasla je u Beogradu, zaključuje se po njenim objavama na društvenim mrežama.

Ana, koja živi u Kohasetu u Masačusetsu, naručila je zajedničku vožnju za međunarodni aerodrom Logan u Bostonu za četiri sata ujutru kako bi otputovala za Vašington na posao u firmi za nekretnine, navela je policija.

Međutim, Ana, koja ima tri sina od dvije do šest godina, nikada se nije ukrcala u avion i od tada nije viđena, saopštili su policija i prijatelji za medije.

„Iskreno, uplašena sam. Ona je voljena i odana žena i majka tri divna dečaka. U svom srcu znam da ne bi prošao ni dan a da ne razgovara sa svojim mužem i svojom djecom“, rekla je njena prijateljica Alisa Kirbi, tužna zbog Aninog iznenadnog nestanka.

Boston globe prenosi da Anina majka Milanka Ljubičić trenutno živi u Srbiji, rodnoj zemlji nestale Srpkinje.

Anin nestanak prijavio je njen suprug Brajan Volš u srijedu, tri dana nakon što je izašla iz kuće.

Međutim, šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli rekao je da je uobičajeno da je Volš zbog posla dugo bez kontakta sa porodicom, što možda objašnjava jaz između njenog nestanka i poziva njenog supruga policiji.

Firma za upravljanje imovinom u kojoj ona radi, Tishman Speyer, prijavila je njen nestanak, istovremeno u srijedu.

Na konferenciji za novinare u petak, Kvigli je rekao da se Volš tretira kao nestala osoba dok vlasti sa K-9 pretražuju šumovito područje u blizini njene kuće.

„Nije normalno da je nestala. Automatski smatramo da je u opasnosti zbog same činjenice da je nestala“, rekao je Kvigli na konferenciji za novinare.

Misterija se produbila kasnije u petak, kada je navodno izbio požar u njenoj bivšoj porodičnoj kući u Kohasetu.

Volš i njena porodica su se odselili prije nekoliko mjeseci, a policija je rekla da je prerano da se utvrdi da li je požar povezan sa njenim nestankom, navodi NBC10 Boston.

Tokom istrage, policija je otkrila da Volš nije ostavila nikakav digitalni trag – isključivši svoj telefon 1. januara prema Kvigliju. Takođe nema podataka o tome da je koristila svoje kreditne kartice posle Nove godine.

Inače, 2021. godine, Anin suprug Brajan Volš na saveznom sudu izjasnio se krivim za prodaju dve lažne slike Endija Vorhola kupcu iz Južne Koreje za 80.000 dolara – ali Kvigli je rekao da se čini da slučaj nije povezan sa njenim nestankom.

Policija je rekla da Ana govori istočnoevropskim akcentom, a na njenom profilu na društvenim mrežama ima i fotografija iz Srbije. Piše da govori srpski, engleski, španski i francuski jezik.

Izvor: N1 / Nova RS

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply