Kolašinci osumnjičeni za nasilničko ponašanje: „Daj pare, imamo pištolj“

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je rješenje sudije za istragu kolašinskog Osnovnog suda o određivanju pritvora okrivljenima B.N. i R.F. iz Kolašina zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo nasilničko ponašanje i iznuda u pokušaju.

„Naredbom Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu određeno je sprovođenje istrage protiv okrivljenih B.N. i R.F. iz Kolašina zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo iznuda u pokušaju, a rješenjem Osnovnog suda u Kolašinu odbijen je predlog odbrane za ukidanje pritvora. Osnovni sud u Kolašinu je dostavio spise predmeta bjelopoljskom Višem sudu jer se zbog nedovoljnog broja sudija u tom sudu ne može formirati vijeće. Odlučeno je da je žalba neosnovana“, piše u odluci bjelopoljskog Višeg suda.

Kako se dalje navodi, postoji osnovana sumnja da su okrivljeni 11. oktobra 2022. godine, oko 18.45, u blizini vrtića u Kolašinu, vršenjem nasilja i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili spokojstvo oštećenog Č.V. i remetili javni red i mir.

„Oni su vozilom ‘bora’, kolašinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao R.F. prepriječili put oštećenom, nakon toga izašli iz vozila i napali ga udarajući ga istovremeno zatvorenim šakama u predjelu glave i tijela. U napadu im se pridružilo još jedno N.N. lice, kojom prilikom su oštećenom navukli duksericu preko glave, nastavljajući da ga udaraju stisnutim šakama po glavi i tijelu, usled čega je on zadobio tjelesne povrede. Istog dana, oko 19 časova, na obilaznici oko grada, svjesni svog djela čije izvršenje su htjeli, znajući da je isto zabranjeno, vršenjem nasilja i drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili su spokojstvo oštećenog Đ.T. i remetili javni red i mir, na način što su zaustavili vozilo ‘bora’ pored oštećenog, izašli iz vozila i bez ikakvog povoda ga oborili na zemlju i zadali mu više udaraca nogama i rukama u predjelu glave i tijela, kojom prilikom je oštećeni zadobio tjelesne povrede“, navodi se u naredbi o sprovođenju istrage.

Osumnjičeni se nisu zaustavili već su, kako se dalje navodi, nastavili s vršenjem krivičnih djela.

„Istog dana, na magistralnom putu Kolašin–Podgorica, u mjestu Crkvine, opština Kolašin, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, silom i prijetnjom pokušali su da prinude oštećenog K.M. da učini nešto na štetu svoje imovine, na način što su zaustavili vozilo ‘bora’ na magistralnom putu, izašli iz vozila i stali na kolovoz raširenih ruku, prisiljavajući oštećenog, koji je upravljao teretnim vozilom, da stane. Potom su pokušali da otvore vrata od kabine teretnog vozila govoreći oštećenom: ‘Daj pare, imamo pištolj!’. B.N. je pokušao i da udari oštećenog govoreći okrivljenom R. da mu doda palicu iz auta… Kada je oštećeni K. telefonom pozvao policiju, okrivljeni su se udaljili u pravcu Podgorice“, piše u naredbi o sprovođenju istrage.

Bjelopoljca presreli na Crkvinama

Dvojica naoružanih razbojnika presreli su oktobru prošle godine Bjelopoljca koji je vozio kamion na dionici od Crkvina ka Mioskoj i tražili od njega novac.

„Vozili su pored mog kamiona i gestikulacijom mi iz auta davali znak da stanem, ali ja to nisam učinio već sam nastavio da vozim. Oni su dodali gas i pretekli me, a nakon nekoliko kilometara uočio sam isto vozilo parkirano, a njih dvojica su stajala na kolovozu raširenih ruku i morao sam se zaustaviti“, ispričao je taj Bjelopoljac medijima.

Kako je kazao, pokušali su da otvore vrata kabine kamiona, što im nije dozvolio. Nakon toga su mu prijetili pištoljem i palicom, a jedan od napadača je pokušao da ga udari šakom.

„Izvadio sam telefon da zovem policiju, nakon čega su se oni pokupili i odvezli. Uspio sam da zabilježim registarske oznake i predao sam prijavu policiji“, rekao je Bjelopoljac koji se našao na meti razbojnika.

Izvor: Dan

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play