WhatsApp uveo opciju dopisivanja i kad nemate internet

WhatsApp je pokrenuo novu opciju kojom će ljudima omogućiti korišćenje ove aplikacije čak i kada nemaju pristup internetu.

Novi alat omogućuje korisnicima da ostanu na mreži koristeći proxy servere čak i kada im je ugašen ili na neki način blokiran internet.

Opcija stiže kao odgovor na gašenje interneta u nekim zemljama, uključujući Iran. Iz kompanije su poručili kako takvim potezima vlade „uskraćuju ljudska prava i onemogućuju ljudima hitnu pomoć“.

Stoga su u podešavanja WhatsApp-a ugradili alat koji će u slučaju nestanka interneta omogućiti korisnicima da unesu naziv proxy servera i koriste ga za povezivanje s internetom.

Proxy serveri služiće kao alternativni pristup internetu kada su tradicionalne metode povezivanja i serveri isključeni ili onemogućeni, pružajući potrebnu vezu korisniku za web stranicu ili uslugu kojoj želi da pristupi.

WhatsApp je primijetio da su mnoge od njih postavili volonteri i organizacije širom svijeta kako bi pomogli ljudima da „slobodno komuniciraju“, a kompanija će takođe ponuditi smjernice o tome kako postaviti proxy. Opcija bi već trebalo da bude dostupna u meniju podešavanja za sve koji koriste najnoviju verziju aplikacije.

Izvor: Portal Analitika

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply