Berancu pritvor mjesec dana zbog nesreće u tunelu Lokve

Foto: Mladi Berana

Berancu C.A. određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je učinio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja prilikom saobraćajne nesreće koja se 5. januara dogodila u tunelu Lokve na putu Berane-Rožaje.

Odluku o pritvoru donio je Osnovni sud u Beranama, a na prijedlog tužilaštva, zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na lice koje je potrebno saslušati u svojstvu sjedoka.

„Imenovani je osumnjičen da je 5. januara, oko 18:25 časova, na magistralnom putu Rožaje – Berane, u tunelu Lokve, upravljajući u pravcu Berana, vozilom marke Golf V, suprotno odredbi čl.29. st.1. Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela judi. On se vozilom nije kretao desnom stranom kolovoza, već je prešao na lijevu traku zbog čega je došlo do čeonog kontakta sa vozilom marke A3 kojim je iz pravca Berana upravljao K.S, a koji je usljed zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Oštećeni C.A, koji je bio suvozač u u vozilu Golf V, zadobio je teške tjelesne povrede koje su konstatovane u Opštoj bolnici u Beranama, te Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici gdje se i dalje nalazi na liječenju“, saopšteno je iz Osnovnog suda u Beranama.

Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba vanraspravnom vijeću ovog suda u roku od 24 časa od časa uručenja rješenja.

Izvor: Pobjeda

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play