Odluka o imenovanju Raonića nezakonita

Osnovni sud u Podgorici presudio je u korist novinara Nikole Markovića u postupku protiv Radio Televizije Crne Gore i donio presudu kojom se usvaja tužbeni zahtjev i poništava kao nezakonita odluka RTCG o naimenovanju generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića.

“Osnovni sud u Podgorici usvojio je tužbeni zahtjev Nikole Markovića i poništio kao nezakonitu odluku o imenovanju generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore Borisa Raonića od 6. avgusta 2021. godine”, navodi se u presudi u koju je Pobjeda imala uvid.

Foto: Pobjeda

Sud je ocijenio da odluka o imenovanju Raonića, kao i postupak ocjene ispunjenosti uslova za imenovanje generalnog direktora sadrži niz nepravilnosti.

Konkretno, sud je ukazao da odluka na sadrži pravno valjano obrazloženje “s obzirom da nijesu navedeni uslovi koji su razmatrani prilikom ocjene prijava kandidata na javni konkurs, niti su navedeni razlozi zbog kojih su prijave tri kandidata odbačene, odnosno zašto oni nijesu ispunili uslove za imenovanje na mjesto generalnog direktora”.

Presudu je 4. januara donio sudija Mladen Bulatović.

Podsjećamo, u tužbi koju je Marković podnio ranije Osnovnom sudu u Podgorici pisalo je da je postupak po kome je Savjet Javnog servisa ocjenjivao koji kandidati su ispunili uslove za naimenovanje generalnog direktora te kuće sadržao niz nepravilnosti.

Osim Markovića, tužbu je podnio i Srđan Čović – obojica su bili protivkandidati Raoniću, u trci za izbor na tu funkciju.

Izvor: Pobjeda

Leave a Reply

@crnagoravijesti