Kragujevčanka ostavila bebu u kolicima na ulici, policija je uhapsila

Foto: N1

Dvadesetjednogodišnja G.P. iz Kragujevca uhapšena je zbog sumnje da je ispred zgrade u ovom gradu ostavila jednogodišnju ćerku u kolicima i udaljila se.

Osnovni javni tužilac je posle saslušanja podnio sudiji predlog za određivanje pritvora.

„Pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju na to da će osumnjičena ometati postupak uticajem na svjedoke“, potvrdila je za RTS portparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu Nataša Grebović. 

Bebu je pronašao prolaznik na trotoaru, a kako RTS nezvanično saznaje, majka je navodno ostavila djevojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

Pozvao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mjesta, zbrinula djevojčicu i prevezla je na odjeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

„U toku pregleda je utvrđeno da je dobrog opšteg stanja, bez znakova povrede. Jedino što je imala išarano lice, šake i stopala ljubičastim markerom“, rekla je direktorka Klinike za pedijatriju UKC Kragujevac Anđelka Stojković.

Iz Centra „Solidarnost“ kažu za RTS da je dijete smješteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i da je dobrog zdravstvenog stanja.

Izvor: Dan

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play