Preko Crne Gore švercovali heroin vrijedan pola miliona eura

Županijskom sudu u Dubrovniku privedena su dva albanska državljanina, kod kojih je pronađeno 11 kilograma heroina koji su pokušali da preko Crne Gore dopreme u Hrvatsku.

Kako prenose hrvatski mediji, na graničnom prelazu Karasovići, s Crnom Gorom, policijski službenici uz pomoć psa otkrili su i zaplijenili heroin ulične vrijednosti veće od pola miliona eura.

Kako prenosi HRT, policijski službenici su izdvojili dvije osobe i vozilo u drugu liniju granične kontrole.

Angažovani su vodič i službeni pas za detekciju droge. Preliminarnim pregledom u unutrašnjosti vozila službeni pas je pozitivno reagovao.

U skrivenom dijelu unutrašnjosti vozila pronađeno je 20 paketića ukupne mase 11 kilograma.

„Preliminarnim vještačenjem je ustanovljeno da se u paketićima nalazi droga heroin“, rekao je šef Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske Zoran Tikvica.

Na ulaznu graničnu kontrolu Karasovići 10. januara oko 11.30 stiglo je vozilo albanskih tablica, kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 44-godišnjak, obojica državljani Albanije, objavila je policija na svojim stranicama.

Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici posumnjali su na krijumčarenje droge, nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažovan službeni pas.

Vozač i suvozač su uhapšeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su htjeli da heroin prebace iz Albanije na zapadnoevropsko tržište, javlja HRT.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje i prometa droge, osumnjičenim albanskim državljanima određeno je zadržavanje.

Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika na prelazu Karasovići u posljednjih mjesec dana.

Izvor: Portal Analitika

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play