Bjelopoljac iza rešetaka zbog prijetnji policajcu

Bjelopoljac Selman I. Sijarić (50) osuđen je na četiri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene radnje. Presudu je donio sudija Osnovnog suda u Bijelom Polju Radomir Kljajević.

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni je 7. januara prošle godine, oko 23 sata, u prostorijama dežurne službe Centra bezbjednosti, u Ulici Trg golootočkih žrtava u Bijelom Polju, ugrozio sugurnost opštećenog M.Š., službenika policije, prijetnjom da će napasti na njegov život i tijelo, govoreći mu: “Odrobijaću te, sve mi ti namještaš”.

Tužilac je saopštio da ostaje pri optužnom predlogu i da je tokom postupka nesumnjivo dokazana krivica Sijarića, dok se policijski službenik pridružio krivičnom gonjenju. Okrivljeni je negirao djelo koje mu se stavlja na teret.

Inače, Sijarić je na suđenje doveden iz UIKS-a, gdje se nalazi nakon što je u Višem sudu osuđen na četiri godine zatvora zbog posjedovanja i prenošenja oko pet kilograma droge – konoplje.

Prema navodima iz optužnice, Sijarić je u svom putničkom automobilu, krećući se iz Bijelog Polja ka Srbiji, radi prodaje prevozio marihuanu zapakovanu u 12 PVC pakovanja ukupne količine 5.218 grama.

Prije toga, u avgustu 2021. godine, takođe u Višem sudu, osuđen je na tri i po godine zatvora zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Sijarić se tereti da je 5. aprila pretprošle godine u svojoj porodičnoj kući, radi prodaje, držao opojnu drogu konoplju, koju je sakrio iza peći za grijanje.

Tu drogu, upakovanu u dvije plastične kese neto mase od 663,70 grama i 326,01 gram, pronašli su službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje.

Izvor: Portal Analitika

Leave a Reply

@crnagoravijesti