Policije Srbije, Mađarske i Austrije počele zajedničku operaciju na granici

Pripadnici policija Srbije, Mađarske i Austrije obilježili su početak zajedničke operacije u cilju sprečavanja ilegalnih migracija na granici Srbije prema Sjevernoj Makedoniji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je početak operacije u prisustvu i predstavnika diplomatskog kora obilježen ceremonijom u Vranju.

Memorandum o razumijevanju tri zemlje o jačanju saradnje u oblasti efikasne borbe protiv ilegalnih migracija i zaštite granica 16. novembra 2022. potpisali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i kancelar Austrije Karl Nehamer. Kako u saopštenju MUP Srbije dodaje, Uprava granične policije pristupila je „opsežnim pripremama za peracionalizaciju“ ovog dokumenta.

Kako je navedeno, sa partnerima iz Mađarske i Austrije napravljen je plan operativnih aktivnosti i dogovoreno je zajedničko angažovanje policijskih službenika tri države. Dogovoreno je i formiranje zajedničkih patrola koje će sa specijalizovanom opremom za nadzor državne granice obezbjeđivati granični pojas, navedeno je na sajtu MUP-a.

Izvor: N1

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply