Slučaj Ane Volš: Njen muž nije prijavio nestanak, već druga osoba

Foto: Instagram

Dnevnik policije Masačusetsa, vođen u danima posle nestanka Ane Volš, bacio je novo svjetlo na to kada je tačno nestala i kako je reagovao najuži krug ljudi oko nje.

Policija Kohaseta, u kojem je Volš, porijeklom Beograđanka, živjela sa mužem i tri sina, potvrdila je vjerodostojnost dnevnika koji je objavljen na sajtu lokalnog medija.

Prema dnevniku, policija je 4. januara primila poziv u kojem se osoba raspitivala o stanju Ane Volš, čije ime je pogrešno napisano u pomenutom dokumentu. Prema njemu, pozivalac je rekao da je šef obezbeđenja u kompaniji za nekretnine u kojoj je radila i Volšova – Tišman Spejer.

On je naveo da Volšova radi u Vašingtonu, ali živi u Kohasetu. Opisao je neke detalje njenog nestanka, a potom kazao da je kompanija kontaktirala muža Ane Volš, i da on nije prijavio njen nestanak.

Policija je prvobitno saopštila da su firma Volšove i njen muž „istovremeno“ prijavili njen nestanak.

Suprug Brajan Volš uhapšen je i optužen za obmanjivanje inspektora.

Ali, kada je Brajan Volš optužen u ponedeljak, njegova advokatica Trejsi Majner rekla je sudu da je njen klijent kontaktirao kompaniju o Aninom nestanku, što je u direktnoj suprotnosti sa onim što je policiji rekao predstavnik Tišman Spejera.

„Tačno je da je njen poslodavac kontaktirao policiju 4. januara. Međutim, to je bio rezultat toga što je Brajan Volš kontaktirao poslodavca kako bi mu rekao da se nije čuo sa svojom ženom“, kazala je Majner na sudu i dodala da je „poslodavac predložio da šef njegovog obezbeđenja, koji je bivši policajac, kontaktira i policiju Kohaseta i Vašingtona.

Majner je odbila da za Fox News razjasni ovo, a iz kompanije Tišman Spejer uputili su ih da se za sve nedoumice obrate policiji Kohaseta.

Brajan Volš je u pritvoru, uz kauciju od 500.000 dolara, a prije hapšenja bio je u kućnom pritvoru pošto je osuđen za trgovinu lažnim slikama Endija Vorhola.

Advokatica Lin Beland ranije je otkrila da je telefon Ane Volš bio aktivan u blizini porodične kuće 1. i 2. januara, što je nakon vremena za koje je Brajan Volš rekao da je njegova supruga napustila kuću.

Prema dnevnicima policije Kohaseta, 4. januara je Anin telefon bio isključen a poslednji put njegov signal uhvaćen je 2. januara u 3.14 po lokalnom vremenu, samo 24 sata nakon što je navodno poslednji put viđena.

Od njenog nestanka u javnost su izašle mnoge kontradiktorne informacije o okolnostima cijelog slučaja. Jedna od poslednjih informacija je da je ona policiji u Vašingtonu 2014, godinu dana prije nego što su se vjerili, prijavila da joj je Brajan Volš prijetio smrću.

Njihovi zajednički prijatelji koji su iznajmljivali stan od njih, rekli su da je Ana Volš žurila da do Nove godine proda automobil i stan.

Policija je u podrumu kuće u kojoj su živeli Ana i Brajan Volš pronašla krv i nož. Na deponiji u mestu Pibodi pronađeni su testera i krvavi peškiri.

Izvor: N1

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply