Italija: Zaplijenjena tona kokaina, osumnjičena grupa povezana sa albanskim klanom

Foto: Guardia di Finanza

U kasnim večernjim satima, Jedinica ekonomsko-finansijske policije Finansijske garde Barija (Italija) zaplijenila je oko jedne tone kokaina prevezenog komercijalnim brodom koji je pristao u luku Savona, piše Ora news.

„Istrage koje je do sada sprovela Guardia di Finanza iz Barija uz koordinaciju Direkcije za borbu protiv mafije u Bariju otkrile su aktivnost kriminalne grupe posvećene trgovini kokainom, za koju se sumnja da je radila u centralnoj i južnoj Italiji u saradnji sa albanskim kriminalom“, navodi pomenuti portal.

Tokom istražnih radnji, nakon konkretnih istražnih dokaza, prošlog 2. januara, barski finansijeri su nakon pretresa stana koji je služio kao prenoćište u opštini Celle Ligure (Savona), gdje su se okupili trgovci ljudima, zaplijenili 350 kg kokaina koji je prethodno stigao u luku Savona, što je dovelo do hapšenja četiri osobe albanske nacionalnosti odgovorne za ilegalni promet.

Rezultat ove aktivnosti saopšten je javnom tužiocu u Savoni, koji je započeo naknadne istrage.

„Naknadnim istragama omogućeno je dobijanje informacija o dolasku u luku Savona još jednog trgovačkog broda, sa zastavom Hong Konga, koji je 30. decembra prošle godine isplovio iz luke Santos u Brazilu, za koji se sumnja da je nosio još jednu veliku pošiljku kokaina, namijenjenu italijansko-albanskoj kriminalnoj organizaciji pod istragom.

Stoga su Guardia di Finanza iz Barija i Grupa za istraživanje organizovanog kriminala postavili odgovarajući pomoćni kontrastni uređaj u odnosu na operacije koje će se izvoditi i na moru, vazdušnih i pomorskih jedinica Guardia di Finanza Aeronaval. , Operativne komande i kao podrška osoblju Centralne službe za istraživanje organizovanog kriminala, kao i Jedinice ekonomske i finansijske policije i Odeljenja za vazdušne i pomorske operacije Đenove“, piše Ora news.

Ujutro 17. januara, po dolasku u luku Savona pomenutog trgovačkog broda, praćenog avionom Istražne grupe, pošto je ušao u Gibraltarski moreuz, operativne trupe su nastavile sa pregledom potopljenog dijela trup broda.

Aktivnosti ronilaca Sekcije za pomorske operacije Savona omogućile su pronalaženje i oduzimanje od nepoznatih lica 741 paket kokaina, upakovanog u 26 celofanskih omota, vešto skrivenih u „ćurke“ motora čamca, ukupne težine. od oko jedne tone.

Izvor: Dan

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play