Četvorogodišnjak u pelenama prepadao komšije napunjenim pištoljem

Foto: ilustracija

Četvorogodišnjak odjeven samo u pelenu, napunjenim pištoljem je prepadao ljude po hodniku stambene zgrade u kojoj stanuje s ocem u predgrađu Indijanapolisa, u SAD.

Kada su policajci došli po prijavi susjeda, vrata stana je otvorio golišav dječak i tek se na pozivanje policije odnekud pojavio njegov otac u gaćama, koji se upravo probudio.

Policajcima je rekao da se on stara o sinu čija majka živi drugdje, a i bolesna je, da je i sam bolestan i da pojma nema da je njegov sin izlazio iz stana.

Otac je tvrdio da u stanu nema oružja sve dok policajac nije pitao dječaka „gdje je ostavio svoju igračku“ i pokazao mu savijenu šaku i prste u obliku pištolja, te je dečak prst uperio na pisaći sto.

Policajac je u stolu našao pištolj „Smit i Veson“ kalibra devet milimetara, s 15 metaka u šaržeru, težak više od dva kilograma.

Otac je rekao policajcima da njegov rođak kod njega ponekad ostavlja pištolj s municijom, „kad se osjeti mentalno nestabilnim“, ali nije mogao da kaže ni adresu, ni telefonski broj tog rođaka.

Četrdesetpetogodišnji otac, osuđeni prestupnik koji očekuje suđenje zbog porodičnog nasilja, ubrzo je optužen za dva krivična djela: zanemarivanje maloljetnog djeteta i izazivanje opasnosti nenadziranjem vatrenog oružja.

Izvor: N1

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply