Hrvatska: Tanasković optužen za ubistvo Crnogorca ispred kluba na Pagu

Foto: Pixsell

Županijsko državno tužilaštvo u Zadru u srijedu je podiglo optužnicu protiv srbijanskog državljanina Duška Tanaskovića zbog ubistva 38-godišnjeg Crnogorca Gorana Vlaovića kojemu je ljetos pucao u glavu ispred noćnog kluba na Pagu.

Ne navodeći identitete optuženoga i žrtve državno tužilaštvo je izvijestilo da je u optužnici predloženo da sud produži istražni zatvor protiv okrivljenog 29-godišnjaka koji mu je ranije odredio sudac istrage zbog opasnosti od bijega.

Tužilaštvo Tanaskovića tereti da je 25. vgusta 2022. oko 6 sati, ispred noćnog kluba na paškoj plaži Katarelac, Vlaoviću koji je izlazio iz kluba prišao s leđa i iz pištolja mu iz neposredne blizine ispalio hitac u glavu.

Vlaović je pritom zadobio tešku i po život opasnu povredu glave od koje je preminuo na putu do zadarske bolnice.

Policija je Tanaskovića uhapšenog nedugo nakon likvidacije državnom tužilaštvu isprva prijavila za teško ubistvo za koje je propisana kazna i do 50 godina zatvora. No, istraga je pokrenuta za blažu kvalifikaciju tog nedjela za koje zakon ne propisuje najveću, već samo najblažu moguću kaznu od pet godina.

Mediji su ljetos pisali da se radilo o obračunu dva narkoklana iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Za Tanaskovića su tvrdili da je policiji kazao da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog “škaljarca” Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom juna u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Kazao je navodno i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih zdravstvenih problema.

Za ubijenog Vlaovića mediji su pisali da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Izvor: Portal Analitika

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply