Šta je dovelo do ubistva Ane Volš

Nestanak Ane Volš (39) 1. januara, za koji se ispostavilo da je brutalno ubistvo za koje je optužen njen suprug Brajan Volš (46), imalo je i svoju predistoriju.

Portal Nova RS otkriva kako je izgledao život Ane i Brajana od trenutka kada su se upoznali, davne 2008. godine pa sve do 1. januara kad je Beograđanka ubijena.

Život Ane i Brajana naizgled je djelovao savršeno, bili su srećni, posjećivali su različite događaje, djelovali kao skladna porodica, međutim, istina je očigledno bila drugačija. 13 ključnih datuma obilježili su njihove živote, a sve je počelo upoznavanjem, preko prijetnji do zločina.

Upoznavanje s Brajanom

Godine 2008. upoznali su se Ana Ljubičić Knip i Brajan Reza Volš. Ana je tada bila udata za Marka Knipa, a vjenčali su se u hotelu „Vitli“ gdje je Ana radila kao menadžer za rezervacije.

Razvod s Knipom

Brak Ane i Knipa nije dugo potrajao, a već 2014. godine su razveli.

U tom periodu Ana ja započela vezu s Brajanom koja je kobno okončana 1. januara ove godine.

Prijetnje smrću

Ni u vezi Brajana i Ane nije sve bilo pod konac, a prvi znaci problema pojavili su se 2014. kada je Ana prijavila policiji u Vašingtonu da joj je Brajan prijetio.

Prijetnje su bile ozbiljne, a kako se u prijavi navodilo, Brajan je rekao da će ubiti nju i njenu porodicu.

Vjenčanje s Volšem

Ipak, ovaj par je očigledno uspio da prevaziđe probleme, te su se 21. decembra 2015. godine vjenčali u Episkopalskoj crkvi u Bostonu. Njihov brak je djelovao skladno, često su putovali, a nekoliko puta su išli i u Srbiju.

Prvi sin

Godinu dana kasnije, tačnije 2016. godine, Ana je rodila prvog sina, a krstili su ga Tomas Morkraft Volš IV, u čast njegovog oca, a njenog svekra Tomasa Volša.

Prodaja lažnih slika

Te godine dogodio se još jedan ključni trenutak u životu Ane i Brajane. Upravo 2016. godine je Brajan prodao slike Endija Vorhola galeristi Rodu Rivklinu u Los Anđelesu, po cijeni od 225.000 dolara.

Brajanovo hapšenje

Ipak, Brajan je ubrzo razootkriven. U maju 2018. godine, Brajan je uhapšen i optužen za prevaru i još neka krivična djela vezana za preprodaju falsifikovanih slika.

Tada se saznalo i da je riječ o slikama Endija Vorhola. Uporedo s tim, saznalo se i da je nekoliko godina ranije slike pokušao da proda galeriji u Njujorku.

Smrt oca

Naredni trenutak koji je, takođe, bio preloman u životu Volšovih jeste smrt Brajanovog oca. Ugledni doktor Tomas M. Volš umro je septembra 2018. u Indiji.

Tada je otkrivena i strašna istina o odnosu koji je Brajan imao sa ocem, ali i da je Brajan ocu ukrao veliku svotu novca, oko milion dolara.

Brajan je u više navrata pokušao da ospori testament oca, međutim, bezuspješno.

Drugi i treći sin

Naredni veliki trenutak u životu Volšovih događa se 2019. godine kada Ana i Brajan dobijaju drugog sina. Godinu dana kasnije, dobijaju i trećeg.

Okidač u odnosu

Ipak, pretpostavlja se da se okidač u lošem odnosu Ane i Brajana desio aprila 2021. godine kada se Brajan oglasio krivim za prevaru sa slikama.

Brajanu je nakon toga bio određen kućni pritvor uz elektronski nadzor, a upravo u tom periodu kreću trzavice u odnosu supružnika Volš.

Planirali razvod

Ana se posljednjih mjeseci često žalila prijateljima i porodici da više ne može da izdrži, te da planira da ostavi Brajana i odvede i djecu. Ipak, i Brajan je očigledno imao drugačiji plan.

Naime, on je tokom decembra prošle godine pretraživao u kojoj je državi najlakše razvesti se, što ukazuje na to da je planirao da je ostavi.

Ubistvo

Ana Volš je nestala 1. januara ove godine, poslije dočeka Nove godine u kući u kojoj je do 1.30 bio još jedan porodični prijatelj. Ona je navodno trebala da odleti za Vašington.

Njen nestanak prijavljen je tek 4. januara, a nestanak je prijavio njen poslodavac iz Vašingtona, a ne Brajan Volš. Brajan Volš uhapšen je 8. januara po optužnici za ometanje istrage i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.

U međuvremenu, Volš je optužen 18. januara za ubistvo svoje supruge Ane Volš.

Izvor: Nova RS

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play