Nikšićki vatrogasci spasili petoricu sugrađana

Foto: RTNK

Pripadnici nikšićke Službe zaštite i spašavanja jutros su oko četiri sata spasili petoricu sugrađana, koji su se izgubili u rejonu lokaliteta Blace. Komandir službe zaštite i spasavanja Nikšić Slavko Tadić za portal RTNK je kazao da su poziv za pomoć dobili oko jedan sat iza ponoći.

“Jutros u 4:20 sati je uspješno završena akcija spasavanja pet naših sugrađana koji su se izgubili na području Blaca. Lica su po njihovoj priči krenula u ‘šetnju’ oko 19 h i izgubili orjentaciju. Naše ekipe su po dojavi u 1.15 izašle na teren i po jakom nevremenu pronašli nestala lica i evakuisali ih”, kazao je Tadić.

On je istakao da su sniježne padavine na području Nikšića donijele pune ruke posla Vatrogasno-spasilačkoj jedinici Nikšić.

“Pored redovnih aktivnosti na čiscenju snijega sa našim specijalizovanim vozilima imamo velikih problema sa neodgovornim sugrađanima koji nesvjesno izlažu svoje zivote opasnosti, a samim time i naše. Na Vučju smo konstantno na terenu. Znatiželjnici i ljubitelji prirode i snijega se zaglavljuju i gube orjentaciju i stvaraju nam ogromne probleme. Apel sa naše strane je konstantan. Izgleda da niko ne shvata ozbiljnost situacije. Opštoj bolnici i ekipama Hitne službe asistiramo kod pomoći sugrađanima u seoskim područjima”, upozorio je Tadić.

Podsjetio je da se u Nikšiću prije dva dana dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice smrtno stradalo, a četvoro je povrijeđeno.

“Molimo sugrađane da ne izlažu sebe i svoje najbliže neportebnim opasnostima i budu sigurni da na poziv na broj 123 dobijaju pravu pomoć nađe jedinice”, poručio je Tadić.

Izvor: RTNK

Leave a Reply

@crnagoravijesti