Put Podgorica – Kolašin preko Platija otvoren za sva vozila

Foto: ilustracija

Magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija otvoren je za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Magistralni put Šavnik – Žabljak takođe je otvoren za putnički saobraćaj.

U Crnoj Gori se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima, u nižim predjelima pada povremeno kiša, a u višim predjelima na sjeveru i u centralnim predjelima snijeg. Vidljivost je mjestimično smanjena.

Iz AMSCG-a su skrenuli pažnju i na učestale odrone. Vozačima savjetuju da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Na magistralnom putu Rožaje – Berane u mjestu Baza zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila. Putnički saobraćaj se preusmjerava na lokalni put.

Zbog odrona u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara saobraćaj je u prekidu za sve kategorije vozila.

Na magistralnom putu Plužine – Šćepan Polje obavlja se putnički saobraćaj, a solo kamioni prolaze uz pratnju snjegočistača.

Na putnom pravcu Rožaje – Kula – Peć saobraćaj je u prekidu za kamione sa prikolicom i šlepere zbog sniježnih nanosa.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin – Mateševo na auto-putu saobraćaju putnička vozila kao i vozila do 3,5 tone.

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Saobraćaj se obavlja naizmjenično na mjestima izvodjenja radova.

Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama .

Na magistralnom putu Podgorica-Bioče od 09.01.2023. godine do 31.01.2023. odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvodjenja radova na izgradnji bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka-skretanje za auto-put)

Od 1. 1. 2023. do 30. 4. 2023. godine na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat – Krtolska raskrsnica u mjestu Donja Lastva promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Na auto-putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine i uz držanje propisanog rastojanja izmedju vozila.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 i 063/239-987.

Izvor: AMSCG

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play