Državljanin Njemačke uhapšen zbog prijetnji Banjalučanki

Državljanin Njemačke inicijala D. R. uhapšen je juče zbog sumnje da je pijan i drogiran prijetio djevojci iz Banja Luke, prenosi Klix BA.

Prema nezvaničnim informacija, riječ je o Njemcu koji je rodom iz Bosne i Hercegovine, ali koji posjeduje njemačko državljanstvo.

„Osumnjičeni D. R. i djevojka kojoj je prijetio su ranije bili u emotivnoj vezi“, kaže izvor blizak istrazi.

Iz PU Banja Luka su rekli da se on sumnjiči da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

„Naime, D.R. se sumnjiči da je navedeno krivično djelo izvršio, u vremenskom periodu, od kraja decembra 2022. godine pa do momenta prijave, na način da je oštećenom u više navrata putem telefonskih poziva i aplikacije Messenger uputio više prijetećih poruka, što je kod nje izazvalo osjećaj ugroženosti po život i tijelo“, rekli su u policiji.

Nakon hapšenja D. R. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 1,20 g/kg alkohola u organizmu.

„Takođe, podvrgnut je ispitivanju na prisustvo opojnih droga kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojnih droga ‘Kokain’ i ‘Amfetamin’ u organizmu. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka“, pojasnili su u PU Banja Luka.

Izvor: Klix

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play