Preminuo Asim Dizdarević

Foto: Facebook

Cijenjeni ljekar, dugogodišnji predsjednik Crvenog krsta, humanista i političar Asim Dizdarević preminuo je u 83. godini, objavile su Vijesti iz Bijelog Polja.

Dr Asim Abazov Dizdarević je rođen 1940. godine u Bijelom Polju, osnovnu školu i Gimnaziju završio je u rodnom gradu, a Medicinski fakultet u Zagrebu.

Bio je jedan od najpoznatijih pedijatara i uopšte najuglednijih crnogorskih ljekara i humanista. Dužnost predsjednika Opštine Bijelo Polje obavljao je 1989. i 1990. godine.

Dizdarević je biran za poslanika i potpredsjednika Skupštine Crne Gore, poslanika u Vijeću građana Skupštine SRJ, predsjednika Crvenog krsta Crne Gore i predsjednika Udruženja pedijatara Jugoslavije.

Dr Asim Dizdarević je bio dobitnik Trećejanuarske nagrade, plakete UNICEF-a, Zlatne značke republičkog i saveznog Crvenog krsta i brojnih odlikovanja, takođe autor je preko pedeset naučnih radova.

Saučešće će se primati danas od 17 do 20 časova i sjutra od devet do 14 časova u gradskoj gasulhani u Bijelom Polju,a sahrana će se obaviti u 14 časova, na groblju Lješnica u Bijelom Polju.

Izvor: Analitika

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play