Hrvatska: Pokušao pobjeći Poršeom pa vukao policajca niz ulicu

Prava drama događala se u petak, 20. januara iza podneva u Štefancu kada je vozač Porschea Panamere pokušao pobjeći policiji i pritom povrijedio jednog policajca, no kasnije je uhapšen, piše N1.

Kako je objavila čakovečka policija, u petak je u Ulici Vladimira Nazora u Štefancu, policija zbog saobraćajne nesreće postupala prema 45-godišnjem počinitelju saobraćajnog prekršaja.

Tada mu je saopšteno da će mu se privremeno oduzeti vozilo marke “Porsche Panamera” te da preda ključeve no muškarac je pokrenuo motor vozila. 

S obzirom na to da je policajac čuo pokretanje motora vozila i zaključio da će muškarac vjerovatno krenuti vozilom, u cilju sprečavanja bijega uhapšene osobe, uhvatio je 45-godišnjaka rukama za nadlakticu kako bi ga spriječio u namjeri upravljanja vozilom. 

Uprkos tome, muškarac je krenuo automobilom, a s obzirom na to da ga je policijski službenik držao za ruku, muškarac je policijskog službenika odvukao nekoliko metara nakon čega je policijski službenik pao na trotoar, a muškarac se udaljio vozilom.

Izvor: N1

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play