Srđan Đoković skandirao „Živjeli Rusi“, Novak dobio upozorenje

Foto: YouTube screenshot

Novak Đoković i njegova porodica je upozorena od strane Australijan opena pošto je Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera, snimljen sa navijačima koji su nosili ruske zastave prenose mediji u Australiji.

Otac srpskog asa rekao je na snimku rekao „Živjeli Rusi“ i na trenutak bio u društvu čovjeka sa zastavom Rusije na kojoj je Vladimir Putin. Kasnije su ti navijači izbačeni iz kompleksa.

„Mala grupa navijača je pravila probleme sa nedozvoljenim zastavama. Biće suočeni sa posledicama. Igrači i njihovi timovi su upozoreni na politiku turnira što se tiče zastava i na svaku situaciju u kojoj prave prekršaje. Nastavićemo da radimo sa obezbeđenjem i državnim strukturama“, stoji u saopštenju Australijan opena.

Direktor turnira Kreg Tajli, koji se borio za dolazak Novaka Đokovića na ovogodišnji Australijan open, odlučio je da nema nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.

Na dešavanja u Rod Lejver Areni reagovao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko: „Pun paket. Među srpskim zastavama i ruska, Putin, slovo Z i pjevanje pro ruskih pjesama. Sramota“.

Cijelu akciju je navodno organizovao Simeon Bojkov, koji je pozvao da se odgovori Australijan openu na zabranu ruskih zastava.

„Zabranili su zastavu ruske imperije. Pogodite ljudi iz Teniske asocijacije Australije? Mnogo sreće kada imperija uzvati udarac“, rekao je Bojkov.

Organizatori su ranije odlučili da zabrane navijačima da unose ruske i bjeloruske zastave na turnir. Igračima iz ove dvije zemlje je dozvoljeno da igraju, ali bez državnih obilježja.

Izvor: N1

Leave a Reply

@crnagoravijesti
Get it on Google Play