Ko je Crnogorac uhapšen u Hrvatskoj: Pobjegao danskoj policiji, sa Šarićem švercovao kokain

Foto: Kurir

U centru Zagreba u subotu je po Interpolovoj potjernici uhapšen državljanin Crne Gore.

Hrvatski mediji pišu da je uhapšen Draško Vuković, nekadašnji saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. On je priveden na osnovu Interpolove potjernice iz 2009. godine, a optužen je za dilovanje skoro 500 kilograma kokaina.

Draško Vuković bio je svjedok u postupku protiv grupe Darka Šarića i drugih optuženih za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj operaciji kodnog naziva Balkanski ratnik.

On je svjedočio o tome kako su švercovali velike količine kokaina, da je sarađivao sa Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i sa Šarićem, iako je ranije davao iskaze u kojima je tvrdio da je Šarić neprikosnoveni lider.

“Drogu smo utovarili na gumene čamce, bacili sa čamaca negdje između Urugvaja i Argentine, a zatim utovarili u kontejnere i utovarili na okeanske brodove”, rekao je Vuković na suđenju.

Vuković je uhapšen sredinom februara 2007. u Kopenhagenu sa 38 kilograma kokaina vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno sa još dvojicom Srba, koji su imali hrvatske pasoše.

Krajem marta 2007. uspio je da pobjegne od danske policije prilikom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj tuči u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Akciju su navodno organizovali njegovi saradnici iz narko-kartela koji su upali u zasjedu na policijsko vozilo. Danski mediji su tada pisali da je ovo izdanje „najbrutalnije i najprofesionalnije u istoriji Danske”.

Izvor: Dan

@crnagoravijesti
Get it on Google Play

Leave a Reply