Bačena bomba na restoran

Foto: EPA

Snažna eksplozija oštetila je restoran “Wok & Chicken Style”, u mjestu Vilrijk, nedaleko od Antverpena, čiji je vlasnik biznismen iz Bosne i Hercegovine.

Lokalno stanovništvo je prijavilo eksploziju u noći između petka i subote, u 2.40 sati, a portparol policije Vouter Brujns o tom incidentu je rekao da trenutno nemaju nekih posebnih tragova.

„Ono što se pretpostavlja jeste da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu i u eksploziji su oštećena ulazna vrata kao i fasada zgrade u kojoj se restoran nalazi. Koliko je eksplozija bila jaka svjedoči i da su vidljiva oštećenja na automobilima koji su parkirani sa druge strane ulice“, rekao je Brujns za belgijske medije.

Na teren su odmah izašli forenzičari koji su pokrenuli istragu, a na terenu su i pripadnici federalne policije. Cijeli kvart je odmah zapečaćen i to je trajalo satima, dok policija nije izuzela dokaze.

„Sam kontekst i okolnosti se još istražuju. Ali postoje neke indicije da je ovaj napad u vezi sa narko miljeom i to je trenutno naš glavni trag istrage. Najbitnije je da niko nije povrijeđen, a na terenu su bile službe Hitne pomoći kako bi pomogli stanovnicima okolnih zgrada, koje je eksplozija probudila i uznemirila“, rekao je on.

Mediji prenose da je restoran u vlasništvu biznismena bosanskog porijekla koji živi u Šildeu, a koji je navodno stari poznanik policije i pravosuđa.

Izvor: Nova rs

Leave a Reply

@crnagoravijesti