Treći put raspisan tender za izradu softvera za kontrolu popisa

Uprava za statistiku je danas, 19. juna, po treći put raspisala tender za nabavku softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka o etničko-kulturološkim karakteristikama prikupljenim Popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

“Podsjećamo, prvi tender nije uspio jer nije dostavljena nijedna ponuda, dok je na drugom bila samo jedna sa neispravnom dokumentacijom”, kazali su iz Monstata.

Tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga – zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN). Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 20.000 eura sa PDV-om. Rok za dostavljanje ponuda je 26. jun ove godine.

“Kao i do sada, Komisija za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva će nadzirati sprovođenje tendera, u skladu sa Zakonom o popisu”, navode u saopštenju.

Iz Monstata pozivaju sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove zahtijevane tenderom da se prijave, kako bi se ova faza popisa uspješno realizovala i proces sproveo kvalitetno i pravovremeno.

“O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će blagovremeno obavještavati javnost”, zaključuju u saopštenju.

Izvor: CdM

Get it on Google Play