Maloljetnika premještaju u drugu školu

Nastavničko vijeće OŠ “Branko Božović” potvrdilo je predlog Odjeljenjskog vijeća da učeniku devetog razreda koji je prije dva dana sa fantomkom na glavi poprskao drugove u učionici biber sprejom i jednog druga udarao palicom po leđima, bude izrečena vaspitna mjera premještaj u drugu školu.

To je saopštila direktorica škole Biljana Stamatović.

“U procesu donošenja odluke, Vijeće se rukovodilo time da izrekne mjeru koja je u najboljem interesu svih učenika. Sve naredne aktivnosti sprovodiće se u skladu sa zakonom i predviđenim procedurama”, saopštila je Stamatović, prenosi portal Antena M.

Podsjećamo, podgorička policija je juče po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnika starog 14 godina koji je juče u Osnovnoj školi Branko Božović, ušao u učionicu sa fantomkom na glavi, te je sprejom sa nadražujućim dejstvom prskao po učionici, a zatim maloljetnom drugu zadao udarce palicom u leđa.

Incident se dogodio prije dva dana u osam sati ujutru tokom školskog časa.

Djeca su u pratnji roditelja prebačena u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći.

Inače, biber sprej može da se nabavi u slobodnoj prodaji i koristi se za samoodbranu. Izaziva nepodnošljivo peckanje kože suzenje očiju, kašalj i stezanje u grudima.

Izvor: Antena M

Get it on Google Play

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *