Pucnjava u Misuriju, ubijena jedna osoba

Jedna osoba je poginula, a 21 ranjena u pucnjavi u Misuriju na kraju pobjedničke parade u čast pobjede Kansas City Chiefsa u Super Bowlu, finalu lige u američkom fudbalu.

Zvaničnici su rekli da su zbrinuli osam žrtava koje su bile u neposrednoj životnoj opasnosti i još sedam osoba koje su zadobile povrede koje bi mogle biti opasne po život.

Među ranjenima je devetoro djece i očekuje se oporavak svih.

Policija je saopštila da je uhapsila trojicu osumnjičenih u vezi s pucnjavom.

Pucnji su ispaljeni zapadno od Union Stationa, željezničke stanice u centru Kanzas Sitija, gdje je parada završila oko 14:00 po lokalnom vremenu, a hiljade navijača okupilo se da gledaju svečanosti.

Lokalni izvještaji navode da su igrači Kansas City Chiefsa još bili na tamošnjoj bini kada su odjeknuli prvi pucnji.

Šefica policije Kansas Cityja Stejsi Grejvs (Stacey Graves) rekla je da su policajci reagovali odmah nakon što su izbili pucnji i da su detektivi koji su bili na licu mjesta brzo otvorili istragu. Vatrogasna služba je takođe krenula u akciju, pružajući pomoć povrijeđenima.

Stotine policajaca na licu mjesta

Više od 800 policajaca već je bilo na licu mjesta kako bi nadgledali paradu, rekli su zvaničnici. Prisustvovala je i gradska vatrogasna služba koja je pružila medicinsku pomoć ako je to bilo potrebno.

Izvor iz policije rekao je CBS Newsu, BBC-evom američkom partneru, da se čini da je pucnjava rezultat svađe koja je prerasla u nasilnu. Izvor je rekao da to nije povezano s terorizmom.

Policija je saopštila da istražuje motiv i prikuplja fizičke, kao i digitalne dokaze. Tražili su od svih svjedoka ili pojedinaca s informacijama da kontaktiraju policiju.

Izvor: Avaz

Get it on Google Play
TELEGRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *