Hapšenje u Rožajama

Rožajac J.K. (37) uhapšen je zbog sumnje da je prijetio opasnim oruđem sugrađaninu N.M, te da je nakon toga učinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Takođe, policijski službenici su uhapsili R.H. (39) zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Nakon saslušanja u tužilaštvu, rukovodilac Osnovnog držvnog tužilaštva u Rožajama Aldin Kalač im je odredio zadržavanje u trajanju do 72 sata, od momenta hapšenja, prenosi Pobjeda.

Iz krivične prijave, i priloženih dokaza proizilazi  sumnja da se J.K. 11. maja, oko 20 sati, u Rožajama, prilikom svađe sa N.M. mašio lanaca za snijeg, i zamahivao njim u pravcu oštećenog sa namjerom da ga udari. Prisutni građani su ga spriječili u tome, a kada su nakon toga službenici policije htjeli da ga privedu zaprijetio je policajcu H.K.

R.H. iz Rožaja sumnjiči se da je istog dana, oko 20 sati, u svojoj porodičnoj kući prijetio supruzi S.H, iako mu je rješenjem Suda za prekršaje Bijelo Polje – Odjeljenje u Rožajama izrečena zaštitna mjera zabrane uznemiravanja i uhođenja žrtve nasilja.

U toku je izviđaj u oba predmeta.

Izvor: Pobjeda

Get it on Google Play