Večeras protest, oglasili se iz policije

Shodno čl. 93 Zakona o unutrašnjim poslovima službenici Uprave policije će snimati, kako navode, neprijavljeno javno okupljanje koje će biti održano danas (22.05.2024.) u 19 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici.

Policija će snimati od 18 sati do završetka okupljanja.

“Shodno procjeni rukovodioca obezbeđenja od 18.00 časova sljedeće ulice će biti zatvorene za saobraćaj: od Bulevara Stanka Dragojevića do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i od zgrade Stare Vlade Crne Gore do starog grafičkog”, ističe se u saopštenju, prenosi portal Antena M.

U drugom saopštenju Uprave policije, ističu da je protest organizovan putem društvenih mreža i pojedinih medija, od strane pojedinaca i predstavnika određenih nevladinih organizacija i udruženja.

“Imajući u vidu da se radi o protestu i pozivu na okupljanje koji se organizuje suprotno odredbama Zakona o javnim okupljanjima i priredbama, pozivamo građane da svojim ponašanjem i postupcima doprinesu očuvanju stabilnog reda i mira prilikom održavanja istog.

Pripadnici Uprave policije će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju sprečavanja vršenja krivičnih djela i prekršaja, te obezbjeđenja stabilnog javnog reda i mira, te lične i imovinske sigurnosti svih građana”, navode iz policije u saopštenju.

Izvor: Antena M

Get it on Google Play