Najavljen protest i danas, ove ulice se zatvaraju

Foto: X

Policija će snimati novo neprijavljeno javno okupljanje koje je planirano za danas u 16 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 23.05.2024. godine (četvrtak) u 16.00 časova ispred Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da ćeu UN podržati Rezoluciju o Srebrenici. Snimanje će se vršiti 23.05.2024.godine (četvrtak) u vremenskom periodu od 15.00 časova do završetka okupljanja”, naveli su u saopštenju.

Dodaju da će, shodno procjeni rukovodioca obezbjeđenja od 16.00 sati, sljedeće ulice biti zatvorene za saobraćaj: od Bulevara Stanka Dragojevića do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, od Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i od zgrade Stare Vlade Crne Gore do starog grafičkog.

Podsjećamo, par stotina crnogorskih građana okupilo se juče ispred zgrade Vlade kako bi izrazili protest protiv namjere Crne Gore da glasa za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Iz Uprave policije (UP) su kazali da okupljanje nije prijavljeno.

Okupljeni su nosili ruske zastave, trobojke, ali i državne zastave Srbije. Osim toga, nekolicina građana nosila je majice sa slovom Z koje predstavljaju simbol ruske agresije na Ukrajinu.

Izvor: Pobjeda

Get it on Google Play

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *