Milović traži vanredne izbore

Ministar pravde Andrej Milović na današnjoj sjednici Vlade, kako saznaju “Dan” i Vijesti”, tražio je da se otvori rasprava o skraćenju mandata Skupštini Crne Gore i raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora.

On je, prenosi “Dan”, naglasio da trgovinu foteljama parlamentarne većine plaćaju Crna Gora i njen evropski put.

Milović je rekao ida smatra da je to najbolje rješenje za nastalu političku krizu u Crnoj Gori.

“On se obratio predsjedniku Vlade Milojku Spajiću, pozivajući se na član 55 Poslovnika Vlade, tražeći da se u dnevni red prve naredne sjednice uvrsti, kao posebnu tačku, raspravu o predlogu Vlade Skupštini za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore, kako bi umjesto sadašnje manjinske vlade preko vanrednih parlamentarnih izbora došli do neupitno evropske, stabilne i pouzdane Vlade i parlamentarne većine koja je “neosporno evropska i državotvorna’”, piše “Dan”.

Milović je u svom izlaganju podsjetio na sve uspjehe oko dobijanja pozitivnog IBAR-a, ali i istakao da je to iskorišćeno za uskopartijske interese.

On je, navodno, podsjetio i Vladu da je u maju, tokom boravka u SAD, upozorio da je najavljena Rezolucija o Jasenovcu brzoplet i antidržavni potez zbog kojeg ćemo, tvrdi on, trpjeti posljedice.

“On smatra da je Spajić otišao putem kojim se nije smjelo ići, putem da se svima obećava sve i da im se govori ono što žele da čuju, pa jeftina politička trgovina sada skupo košta crnu goru i njene građane. On smatra da smo stali u evropskim integracijama zbog “bespotrebne rezolucije” i da će ovu trgovinu foteljama platiti Crna Gora i njen evropski put”, prenosi “Dan”.

Izvor: Press

Get it on Google Play