Nije slučajnost: Evo za šta služi svaka boja sunđera za pranje suđa

Različite boje sunđera za pranje posuđa nisu odabrane slučajno. Svaka boja zapravo predstavlja različiti nivo abrazivnosti, što znači koliko je grub ili mekan abrazivni sloj sunđera.

To pomaže odrediti za koju vrstu posuđa ili površine je sunđer najprikladniji, kako je ne biste oštetili.

Žuti sunđer: Najmekši je i idealan za pranje lomljivog staklenog posuđa i porculana koji se lako mogu izgrebati.

Plavi sunđer: Ova boja ukazuje na to da je sunđer još uvijek dovoljno nježan da ne oštećuje staklo i finije površine, ali istovremeno učinkovito uklanja jaču prljavštinu.

Crveni, narandžasti, rozi: Ove boje označavaju srednje abrazivne sunđere koji su prikladni za višenamjensku upotrebu, uključujući i jače mrlje od posuđa, ali bez opasnosti od grebanja površine.

Zeleni sunđer: To su najtvrđi sunđeri, namijenjeni za uklanjanje zapečenih i sasušenih ostataka hrane. Ove sunđere treba koristiti pažljivo i nikako ne na osjetljivom posuđu.

Abrazivni sloj na sunđeru

Abrazivni sloj, obično zelene ili plave boje na jednoj strani sunđera, ključan je za učinkovito uklanjanje prljavštine. Dok zeleni sloj može biti pregrub za neke površine, plavi je dizajniran da bude nježniji i da spriječi grebanje.

Odabir pravog sunđera za pranje posuđa na temelju abrazivnosti može uveliko uticati na učinkovitost pranja posuđa, ali i istovremeno zaštititi posuđe od ogrebotina. Pomoću ovog vodiča za boje poboljšajte rutinu čišćenja posuđa i istovremeno ga zaštitite.

Izvor: Avaz

Get it on Google Play