Pijani policajac spavao u BMW-u nasred puta

Zagrebačka policija je izvijestila da je u subotu oko 05.50 sati u BMW-u nasred puta zatečen policajac koji je spavao i bio vidno pijan.

“Policija je u Zagrebu u smjeru zapada na Zagrebačkoj aveniji kod benzinske pumpe, postupajući po dojavi, zatekla u desnoj saobraćajnoj traci zaustavljeni BMW njemačkih registarskih oznaka u kojem je osoba spavala na mjestu vozača. 

Obavljena je provjera te utvrđeno da se radi o policijskom službeniku PU zagrebačke, a koji je bio u vidno alkoholisaanom stanju. Do sada sprovedenim kriminalističkim istraživanjem prekršaja je utvrđeno da je vozač navedenog privatnog ličnog automobila, van službe počinio prekršaj iz člana 282. stavka 9. iz razloga što je odbio alkotestiranje te počinjenog prekršaja iz člana 78. Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima, nepropisno zaustavljanje na kolotragu i ometanje prometa kao vozač ličnog automobila”, saopštila je zagrebačka policija.

Policajac je u zakonskom roku doveden na nadležni Opštinski prekršajni sud u Zagrebu uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja, kažu iz PU zagrebačke. 

Takođe, za policijskog službenika je u toku utvrđivanje elemenata disciplinske odgovornosti za povrede službene dužnosti skladno odredbama Zakona o policiji, saopštila je PU zagrebačka.

Izvor: Nezavisne

Get it on Google Play