Nazire se kraj tropskog talasa, evo i kad

Aktuelnom tropskom talasu nazire se kraj, sudeći po trenutnoj dugoročnoj računarskoj prognozi, piše Portal Analitika.

Temperature će tokom vikenda pasti za koji stepen, a sljedeće sedmice biće prijatnije u odnosu na ove dane. Zapravo, na sjeveru bi u ponedjeljak i utorak moglo biti i kiše.

U Podgorici će velike vrućine vladati do petka – najviše dnevne temperature će se kretati od 37 do 38 stepeni, a za vikend će biti 35. Početkom sljedeće sedmice temperature neće prelaziti 33 stepena.

U Nikšiću će za vikend najviša dnevna temperatura biti do 29 stepeni, moguća je i povremena oblačnost sa kišom. U utorak bi temperatura mogla ići tek do 26. podioka.

Identično će biti i na Cetinju – već od vikenda temperature neće ići iznad 30 stepeni, a tako će biti i početkom naredne sedmice.

Što se primorja tiče, žege će potrajati još koji dan. U Ulcinju se u petak očekuje 37 stepeni, no onda slijedi pad – u nedjelju će biti do 33, u utorak 32. U Boki se u nedjelju očekuje 30 stepeni, a tako će ostati i početkom sljedeće sedmice. Pritom, na jugu ne bi trebalo da bude padavina.

Osjetno svježije vrijeme stiže na sjever. Od vikenda slijedi pad temperature, a početkom naredne sedmice moguće su i osjetnije padavine. U Bijelom Polju i Beranama sljedećeg utorka tako najviša dnevna temperatura ne bi trebalo da bude iznad 23 stepena, u Pljevljima 22, u Rožajama 20, a na Žabljaku 17.

Izvor: Analitika

Get it on Google Play